nieuws

Nieuwbouw en renovatie theater Oldham

Architectuur

Mecanoo en Stephen Levrant Heritage Architecture hebben van de stad Oldham (Great Manchester) de opdracht gekregen voor het ontwerp van het nieuwe Coliseum Theatre and Heritage Centre. Het gaat daarbij om de renovatie van het monumentale gebouw van de voormalige Oldham Library en de bouw van een nieuw theater.

Nieuwbouw en renovatie theater Oldham

Het complex zal bestaan uit twee zalen van 600 en 250 stoelen met hoogstaande voorzieningen; tentoonstellingsruimtes; archieven; openbare onderzoeksruimtes foyers; bars en vergaderzalen. De bouw van het nieuwe Oldham Coliseum Theatre and Heritage Centre gaat naar verwachting in 2016 van start.

Naar verwachting zal het project, wanneer het eenmaal is opgeleverd, het culturele aanbod in Oldham aanzienlijk verbeteren en een belangrijke rol spelen in de regeneratie van het stadscentrum. Voorzitter van de Council Jim McMahon: “De aanstelling van Mecanoo en Levrant Heritage Architecture is een belangrijke stap in de realisatie van onze visie voor het nieuwe Coliseum Theatre and Heritage Centre in het hart van Oldham.

Reageer op dit artikel