nieuws

Nieuw Kapitaal

Architectuur

Waar komt in de toekomst het geld vandaan om mee te bouwen? Daarover spreken ruim dertig professionals uit de architectuur, stedebouw, planologie, vastgoedwereld en van diverse overheden en woningcorporaties op donderdag 21 november in de Arnhemse Eusebiuskerk. Op de tweede Expeditie van kennis- en netwerkplatform Ruimtevolk wordt in verscheidene keynote lezingen en deelsessies gezocht naar ‘Nieuw kapitaal voor ruimtelijke ontwikkelingen’.

Nieuw Kapitaal

 

Ruimtevolk organiseert de Expeditie voor de tweede keer. De eerste editie van het ‘co-creatiefestival’ is vorig jaar opgezet ter ere van het vijfjarig jubileum van Ruimtevolk. Doel van de bijeenkomst is kennisontwikkeling en kennisdeling tussen de deelnemers en sprekers, waaronder Daan Roosegaarde, Rob Wijnberg, Wouter Vanstiphout, Indira van ’t Klooster, Marleen Stikker van Waag Society, architecten Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl, Jaco D. de Visser en Marcel Tankink van KAW.

Onder het thema ‘Nieuw Kapitaal’ zullen diverse sprekers thema’s behandelen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, onder andere:
– Nieuwe verdienmodellen voor gebieds- en herontwikkeling
– Nieuw kapitaal voor wijkvernieuwing
– De toekomst van de binnenstad
– Het nieuwe omgevingsrecht
– Krimp
– Revitalisatie van bedrijventerreinen en kantoorlocaties

Aanmelden kan alleen deze week nog, tot donderdag 14 november, op de website van de Expeditie. Daar zijn ook het volledige programma en alle sprekers te vinden.

Bekijk ook onze blogs van diverse sprekers op de Expeditie, zoals die van Hans-Peter Benschop van Trendbureau Overijssel over de Toekomst van binnensteden.

 Expeditie ‘Nieuw Kapitaal’ in de Eusebiuskerk, Kerkplein 1 in Arnhem, op donderdag 21 november van 9.30-17.30 uur. Kosten: €250,-

Reageer op dit artikel