nieuws

Next bouwt Chinese voetgangersbrug

Architectuur

Next Architects heeft een prijsvraag gewonnen voor een brug bij Changsha. De stad in het zuidoosten van China krijgt een uitbreiding rondom een groot meer, die voor voetgangers ontsloten moet worden met een brug van 150 meter lang en 24 meter hoog.

Next bouwt Chinese voetgangersbrug

 

 

Via verschillende niveaus kunnen voetgangers naar meerdere bestemmingen navigeren. De brug moet als icoon gaan fungeren en identiteit geven aan het nieuwe gebied.

 Next Brug China

Volgens John van de Water, die het Chinese kantoor leidt van het in Amsterdam gevestigde Next, verwijst het ontwerp naar een bekende knoop die veel wordt toegepast in traditionele Chinese decoratieve volkskunst.

De brug moet over een jaar al worden opgeleverd.

 Next Brug China 

Reageer op dit artikel