nieuws

Luchtsingel gaat treinspoor over

Architectuur

Nu alle vergunningen binnen zijn kan de Luchtsingel in Rotterdam verder worden afgebouwd. De eerste stap hierin is de overbrugging van het spoor. Dit staat dit weekend op de planning.

Luchtsingel gaat treinspoor over

 

 

 

 

Twee delen van de Luchtsingel werden al eerder gerealiseerd. De DakAkker werd aangelegd in het voorjaar van 2012 en het eerste stuk van de brug was gereed in augustus 2012. Dit eerste brugdeel werd mede-gefinancierd via crowdfunding.

Luchtsingel
 Foto Diana Monkhorst

Op 2 november wordt de bouw hervat. In het voorjaar van 2014 volgt de aanleg van park Pompenburg en eind 2014 wordt het dak van station Hofplein opgeleverd. De oplevering van de complete Luchtsingel staat gepland voor eind 2014.

De Luchtsingel, een ontwerp van ZUS is het eerste project dat werd gekozen tot Rotterdams Stadsinitiatief.

Reageer op dit artikel