nieuws

Kopers aantrekken naar uitbreidingsplan Linde

Architectuur

In het Drentse Linde hebben zes toekomstige bewoners van het uitbreidingsplan in Linde officieel een kopersvereniging opgericht. De dorpsinwoners streven al langere tijd naar een dorpsuitbreiding met betaalbare nieuwbouwwoningen.

Kopers aantrekken naar uitbreidingsplan Linde

 

 

 

Het uitbreidingsplan, ontworpen door het bureau B+O Landschap en Stedenbouw, is een initiatief van Plaatselijk Belang Linde. Het plan betreft een erflocatie aan de Vuile Riete en omvat ongeveer een tiental nieuwbouwwoningen, die in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden gerealiseerd. Verschillende type woningen, van rijwoningen tot vrijstaande huizen, worden op het erf rond een gezamenlijk binnenterrein gesitueerd. Doordat het plan verschillende type woningen heeft, is het geschikt voor een doelgroep die groter is dan alleen de huidige dorpsbewoners.

Momenteel hebben de leden van de kopersvereniging een optie op drie van de geplande woningen. De overige zeven kavels zijn nog vrij en doel van de kopersvereniging is dan ook om potentiële kopers aan te trekken, zodat het uitbreidingsplan ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Leefbaarheid

Wat interessant is aan het plan, is dat het geheel door de gemeenschap is geïnitieerd. De behoefte aan betaalbare woningen werd steeds groter doordat er weinig doorstroom zat tussen woningen. Bedoeling is dan ook dat  door de uitvoering van het uitbreidingsplan de leefbaarheid in Linde vergroot wordt. Voor potentiële nieuwe bewoners heeft Linde naast de prachtige natuur, waarin de woningen gesitueerd komen te liggen, ook een bruisend dorpsleven en de nodige voorzieningen.

Reageer op dit artikel