nieuws

Fiat BioDome Amazon Seattle

Architectuur

De kogel is door de kerk. De Seattle design Board geeft zijn fiat voor het opmerkelijke onderdeel van de nieuwe hoofdzetel van Amazon. De biodome is onderdeel van het gehele bouwproject en bestaat uit drie sferen tot 29 meter hoog die zorgen voor een alternatieve werkomgeving.

Fiat BioDome Amazon Seattle

 

 

 

De visie van Amazon is gestoeld op de gebruikersgemeenschap, en het project is daardoor meer opgevat als een leefwijk dan als een campus, die zich openstelt voor zowel de medewerkers als de inwoners van Seattle. 

Het project is van de hand van architectenbureau NBBJ en beslaat een oppervlakte van 300.000 m2. Naast de biodome komen er drie torens met 38 verdiepingen, twee kantoorgebouwen en een polyvalent centrum. De sferen zullen voor iedereen toegankelijk zijn door een mix van zowel private als publieke zones. Een hondenpark en een wandelpad in de nabijheid moeten daar ook toe bijdragen. Het project situeert zich in het noorden van het stadscentrum. 

 Lees verder op www.architectura.be

Reageer op dit artikel