nieuws

Ardmore Tower Singapore van UNStudio opgeleverd

Architectuur

UNStudio rekent door de komst van een ranke woontoren met 36 verdiepingen in Singapore City af met de traditionele hoogbouw. De Ardmore toren ligt in de buurt van het luxueuze winkeldistrict en biedt zijn bewoners panoramisch uitzicht op de stad en zijn groene gebieden in het westen en oosten.

Ardmore Tower Singapore van UNStudio opgeleverd

 

 

Het ontwerp van de toren van UNStudio is gebaseerd op het omliggende landschap.  Dit komt terug in vier details: de gevel die is voorzien van diverse organische texturen en patronen, het weidse uitzicht door grote glaspartijen, erkers en dubbelhoge balkons, het interieur van de twee type appartementen gebaseerd op het landschap in de nabije omgeving en de visuele relatie met de bij de woontoren horende tuinen op het maaiveld.

Ardmore Toren Singapore 

De gevel is vormgegeven zonder structurele elementen zodat erkers en balkons doorlopen in een vloeiende lijn. Het gevelpatroon keert om de vier verdiepingen terug. Het afgeronde glas creëert kolomvrije hoeken, het visueel samenvoegen van de appartementen aan de binnenkant van het gebouw met de externe balkons. De verwevenheid tussen lijnen, vlakken en appartementen maken van de toren een vloeiend geheel en zorgen voor optimale lichtinval.

Wonen gebeurt van de achtste verdiepingen. De etages daaronder worden gebruikt voor

gemeenschappelijke voorzieningen en een podium met verhoogde daktuin.

Reageer op dit artikel