nieuws

Agendatip Xaveer de Geyter

Architectuur

Xaveer De Geyter is een Belgische architect wiens bureau op een vaak onverwachte en onconventionele manier omgaat met de paradoxen en conflicten van het (sub)urbane leven. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van zijn bureau is er door het CIVA (Centre International Pour la Ville, L’Architecture et le Paysage) een tentoonstelling georganiseerd waarin De Geyter terugblikt op de afgelopen 25 jaar.

Agendatip Xaveer de Geyter

In 1988, niet lang na zijn afstuderen, richtte Xaveer de Geyter zijn eigen architectenbureau op. Daarvoor, al tijdens zijn studie, werkte hij samen met Rem Koolhaas voor OMA. Hij droeg onder andere bij aan de ontwerpen voor de Sea Terminal in Zeebrugge, de Villa Dall’Ava in Parijs en het ZKM Centrum voor Kunst en Mediatechnologie in Karlsruhe.

Potenties van de plek

De Geyter is er van overtuigd dat architectuur de hoofdvormgever is van de hedendaagse samenleving. In plaats van een programmatisch gericht ontwerp, probeert hij een omgeving te creëren waarin een breed scala aan scenario’s en resultaten de ruimte krijgen, door de potenties van de plek bloot te leggen.

De  tentoonstelling is een weergave van het werk van de architect en bestaat uit een combinatie van gebouwde en niet gebouwde ontwerpen en studies naar stedelijke ontwikkeling, weergeven door verschillende presentatiemethoden als modellen, foto’s, powerpoint en video

 Expositie Xaveer de Geyter Architects is te zien op de Rue de l’ermitage, 55 Kluisstraat in Brussel, van 8 november tot 26 januari 2014. De expositie is geopend van dinsdag tot zondag 10.30 tot 18 uur

Reageer op dit artikel