nieuws

Agendatip ‘The new Danish Cool’

Architectuur

Denemarken wordt steeds populairder als het gaat om cultuur en architectuur. Het heeft zelfs Nederland van de troon gestoten als ‘hipste’ architectuurland en iedereen wil daar wat van meekrijgen. Vandaar dat Hôtel Droog van 27 november 2013 tot 5 januari 2014 de tentoonstelling ‘The new Danish Cool’ presenteert, waarin onder andere het werk van architectenbureau Bjarke Ingels Group tentoon wordt gesteld.

Agendatip ‘The new Danish Cool’

 
Vandaag, 27 november,  opent de tentoonstelling in Hôtel Droog met een lezing over de culturele wederopstand van Denemarken en hoe deze zich zelf manifesteert in de Deense maatschappij. Onder andere modeontwerpern Herik Vibskov, Peter Sylvest Husted en Klaus Bondam komen aan het woord tijdens de lezing.

Tentoonstelling
De tentoonstelling exposeert een aantal Deense designproducten naast de foto’s een videobeelden van het Superkilen Urban Park in Kopenhagen dat ontworpen werd door BIG architects. Superkilen is de wijk in Kopenhagen waar de meeste verschillende etniciteiten samen komen. BIG Architects ging samen met deze bewoners op zoek naar een ontwerp voor het urban park waarin deze etnische diversiteit tot zijn recht zou komen

Locatie
Staalstraat 7B, Amsterdam 

Reageer op dit artikel