nieuws

Vredegerecht Westerlo in voormalig rijkswachtgebouw

Architectuur

Het nieuwe kantoor en de zittingszaal van het vredegerecht van Westerlo, België nam onlangs zijn intrek in het volledig vernieuwde ex-rijkswachtgebouw in Aarschot-Westerlo-Geel. De Regie der Gebouwen trad op als opdrachtgever en als architect.

Vredegerecht Westerlo in voormalig rijkswachtgebouw

 

 

De hoofdingang tot het vredegerecht is duidelijk onderscheidbaar in de voorgevel. Het gebouw heeft een rechthoekig volume en is beperkt tot één bouwlaag (gelijkvloers).

De Regie der Gebouwen trad op als bouwheer. De voormalige rijkswachtkazerne werd volledig gestript tot de dragende muren met dak. Alle schrijnwerk werd vervangen, er werd een nieuwe vloer gelegd, de muren werden opnieuw bepleisterd en alles werd geschilderd. Zowel de buitengevel als de muren in het gebouw werden in het wit geschilderd, wat het geheel een sobere, serene uitstraling geeft. Het dak werd geïsoleerd en de buitenomgeving werd heraangelegd. Het vast meubilair werd ontworpen door de Regie der Gebouwen.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel