nieuws

VELUX International Design Award zoekt raamdecoratieontwerpen

Architectuur

Hoe ziet de raambekleding van de toekomst eruit? Dat is één van de uitdagingen voor de studenten Design en Industrieel Ontwerpen aan hogescholen en universiteiten bij deelname aan de nieuwe VELUX International Design Award 2014. Registreren voor deelname kan tot 31 december 2013.

De competitie spoort studenten vanuit het thema ‘Innovation by Experiments’ aan, nieuwe, innovatieve raambekleding voor dakramen te ontwerpen. Designstudenten uit meer dan 20 Europese landen zijn uitgenodigd voor deelname aan de competitie.

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door de Nederlandse textielontwerper Petra Blaisse, Prof. Dr. Peter Zec en het Italiaans-Deense meubeldesign duo Gamfratesi. Genomineerden voor de design award worden geselecteerd op basis van vier beoordelingscriteria: innovatie, kwaliteit van leven, duurzaamheid en marktpotentieel.

Winnaar ontvangt 6.000 euro

Tijdens de prijsuitreiking in mei 2014 ontvangt de winnaar van de eerste prijs 6.000 euro. De student die op de tweede plaats eindigt ontvangt 2.500 euro. Daarnaast zullen alle ontwerpvoorstellen getoond worden in een webtentoonstelling. Deelnemers kunnen hun ontwerp via social media delen waardoor iedereen kan meestemmen op hun favoriete inzending. De winnaar van deze ‘publieksprijs’ ontvangt een prijs van 1.500 euro.

Tijdlijn en deadlines:

  1 oktober 2013 : registratie opent
31 december 2013 : registratie sluit
  3 januari 2014 : ontwerpen kunnen worden ingestuurd
31 maart 2014 : deadline voor het uploaden van ontwerpen
april 2014 : jury beoordeelt alle inzendingen
mei 2014 : prijsuitreiking: aankondiging van winnaars en webtentoonstelling van alle  ingezonden ontwerpen.

 Meer informatie

Reageer op dit artikel