nieuws

Studenten Bouwkunst denken aan omgeving

Architectuur

Opvallend veel afstudeerprojecten van studenten aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam blijken gericht op het verbeteren van de woon- en leefomgeving. In het academiegebouw aan het Waterlooplein presenteert de opleiding 26 werken waarmee studenten hun opleiding afsloten.

Studenten Bouwkunst denken aan omgeving

Eén laat Amsterdamse gezinnen weer ‘gerieflijk wonen’ aan het Damrak. Een ander bedacht een stadspark in het IJ. Ook is er een plan voor de transformatie van een leegstaande kerk in Amsterdam-West. Die wordt volgens het voorstel een ‘tempel van rust en ruimte’ en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en stadsnomaden. Voorstellen zijn er ook voor diverse herkomstlanden van studenten.

De afstudeertentoonstelling is op 1, 2 en 3 november te bezoeken.
De Graduation Show wordt op vrijdag 1 november om 17.00 uur geopend door journalist en auteur Tracy Metz. De tentoonstelling wordt afgesloten op zondag 3 november met het bekendmaken van de nominaties voor deelname aan Archiprix 2014, de jaarlijkse prijs voor de beste afstudeerprojecten van de Nederlandse ontwerpopleidingen. Jurgen Bey (Studio Makkink & Bey) is als visiting critic aan de jury toegevoegd. Hij zal ook op de inzendingen reflecteren. Het publiek kan het hele weekeinde een stem uitbrengen op een van de 26 afstudeerprojecten.

Bron: Cobouw

Reageer op dit artikel