nieuws

RoosRos ontwerpt brede school Amsterdam Geuzenveld

Architectuur

RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is geselecteerd voor het ontwerpen en technisch uitwerken van de brede school Burgemeester de Vlugtschool in Amsterdam Geuzenveld. De basisschool krijgt 18 klassen, een gymzaal, 2 voorschoollokalen en diverse ondersteunende functies.

RoosRos ontwerpt brede school Amsterdam Geuzenveld

 

Het ontwerp bestaat uit een onderwijsgebouw met een verbindend ruimtelijk element dat op een aantal plaatsen door de gevels naar buiten schiet. Zo ontstaan accenten die de specifieke en beeldbepalende functies (horend bij de kernwaarde van de school) naar buiten richt. Het gebouw maakt hierdoor een relatie met de stad. De entrees en de buitenruimte voor de kinderen bevindt zich in een afgeschermd binnengebied.

 Leerplein en Lesruimten RoosRos Architecten

RoosRos wil het ontwerp met de gebruikers en met de leerlingen verder uitwerken om volgens de architecten “een prachtig onderwijsgebouw te realiseren die dromen waarmaken en verwachtingen overtreft”.

 Amsterdam Geuzenveld

Het is de bedoeling dat de school begin 2016 in gebruik zal worden genomen.

 RoosRosArchitecten 

Reageer op dit artikel