nieuws

Op luxehotel in een container

Architectuur

Tot voor kort stond een overschot aan Chinese zeecontainers weg te roesten in de Antwerpse haven. Dankzij het bedrijf Sleeping Around zijn ze omgebouwd tot mobiele luxe hotelkamers. Het project ligt momenteel aan de Antwerpese Rijnkaai dichtbij de Waagnatie, maarde initiatiefnemers willen dergelijke slaapcontainers in heel Europa neerpoten.

Op luxehotel in een container

Avontuur gekoppeld aan luxe: dat beoogt Sleeping Around met dit containerproject. Bedoeling is dat de zeecontainers in groep opduiken op onverwachte plekken in de hele wereld. Naast de vier slaapcontainers zullen er ook altijd een ontbijt- en een saunacontainer staan.

De slaapcontainers beschikken over de nodige luxe, een zwevende Boxspring, een wastafel van Duravit, douche- en kraanwerk van Hansgrohe, een Dyson Air Multiplier, design zitkubusjes van Otium, het meubilair van Extremis en de verlichting van Dark.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel