nieuws

Ontmoetingsplek op ziekenhuisterrein

Architectuur

Op het ziekenhuisterrein van Noorderboog in Meppel wordt dit jaar een ontmoetingsplek gerealiseerd voor bewoners van verpleeghuis De Schiphorst. De plek moet hen tevens stimuleren om evenementen te organiseren, zoals barbecues en (tuin)concerten.

Ontmoetingsplek op ziekenhuisterrein

De ontmoetingsplek zal bestaan uit drie betonnen plateaus met bankjes. De plateaus krijgen dezelfde vormen als de figuren op de vloer van de entree van het nabijgelegen verpleeghuis De Schiphorst. Ook komen er tien bomen en een pad.

Praktijkproject

Studenten van het Deltion college zullen het project samen met leerlingen van scholengemeenschap Stad en Esch realiseren. Zo krijgen zij de kans om tijdens hun studie een project uit te voeren. De studenten zullen de leerlingen begeleiden en het project wordt opgedeeld in een aantal fases, zodat verschillende groepen zich kunnen ontfermen over het storten van het beton, het maken van de houten bankjes en de aanleg van de beplanting.

Naar verwachting start de uitvoering van het project dit najaar. De oplevering staat gepland voor halverwege volgend jaar.

Schenking

Aanleiding voor het project is het honderdjarig bestaan van de Odd Fellows Loge uit Meppel. De Loge wil een geldbedrag schenken aan De Schiphorst en vroeg aan Arnoud Olie van B+O Architectuur en Interieur om een ontwerp te maken voor een ontmoetingsplek. In het beton worden de waarden van de Odd Fellows gegraveerd, namelijk ‘vriendschap’, ‘liefde’ en ‘waarheid’. Bedrijven uit de regio doneren de benodigde materialen.

Reageer op dit artikel