nieuws

OMA levert Shenzhen Stock Exchange op

Architectuur

Het nieuwe hoofdkwartier van de aandelenbeurs in Shenzhen is opgeleverd. De Shenzhen Stock Exchange (SSE), een ontwerp van OMA, bestaat uit een toren met een opgetilde plint. Het gebouw bevat de kantoren van de SSE en een beurszaal. Onder de plint kunnen festivals worden gehouden en andere activiteiten worden ontplooid.

OMA levert Shenzhen Stock Exchange op

 

De generieke vierkante vorm van de toren gaat op in de omringende gebouwen. Waarin onderscheidt het gebouw van Koolhaas zich dan ten opzichte van de rest? Een doorschijnen laagje figuurglas wikkelt zich rond de toren en het verhoogde podium en toont de constructie daarachter. Dankzij de reflectie van het glas heeft de gevel een wisselend uiterlijk en wordt het een reflectie van zijn omgeving.

Het SZSE project werd geleid door OMA partners Rem Koolhaas en David Gianotten en associate Michael Kokora , in samenwerking met partners Ellen van Loon en Shohei Shigematsu. SZSE is ontwikkeld in samenwerking met het lokale ontwerp instituut SADI en adviseurs DHV , Inside Outside, L & B en Arup. OMA won de wedstrijd voor SZSE in 2006 en de bouw begon in oktober 2008.Het bureau werkt momenteel aan een aantal andere gebouwen in China, waaronder het Prins Bay Masterplan in Shenzhen. 

Reageer op dit artikel