nieuws

Nominaties VKG Architectuurprijs 2013 bekend

Architectuur

De nominaties voor de VKG Architectuurprijzen 2013/2014 in de Nieuwbouw en Renovatie zijn bekend. Net als de genomineerde projecten voor de VKG Publieksprijs. De prijzen worden ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp.

Nominaties VKG Architectuurprijs 2013 bekend

De VKG Architectuurprijs is sinds de introductie in 2005 uitgegroeid tot een serieuze vakprijs, die ieder jaar wordt toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) een belangrijk onderdeel uitmaken van het ontwerp. Hiermee wil de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) positieve aandacht vragen voor de mogelijkheid van kunststof. Naast de bestaande Nieuwbouwprijs worden sinds 2010 ook de Renovatie- en de Publieksprijs uitgereikt.

Nominaties VKG Architectuurprijs Nieuwbouw 2013/2014

•    Nieuwbouw Kliniek GGZ Delfland Delft, Greiner van Goor Huijten architecten
•    Ruyschenberg Helmond, Molenaar & Co architecten
•    Nieuw Leyden Blok 1 & 2 Leiden, Heren 5 architecten bna bv

Nieuwbouw Kliniek GGZ Delfland door Greiner van Goor Huijten architecten.

Nominaties VKG Architectuurprijs Renovatie 2013/2014

•    Tuinstadwijk Leiden, Van Schagen architekten
•    Engelandlaan Haarlem, Architectenburo Hans Wagner BV
•    Kerkrade West, Teeken Beckers Architecten BV

Nominaties VKG Architectuurprijs Publiek 2013/2014

•    Gevelverbetering 32 woningen, De Loods architecten en adviseurs
•    Zonderwijk, Architectenbureau Rutten van der Weijden
•    Zorgcomplex Slinge, 01 -10 Architecten
•    Het Balkon, Toren de Furie, Theo Verburg Architecten
•    Riga, H-Kwadraat Architectuur

Woningbouwproject Riga in Tilburg door H-Kwadraat Architectuur voor opdrachtgever Komar Vastgoed.

Jury

De jury voor deze achtste editie bestaat uit Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect, Albert J. Zegelaar, directeur VKG, Wim van den Bergh, professor RWTH Universiteit Aachen, Joost Ector, eigenaar Ector Hoogstad Architecten en Marianne Loof, partner LEVS architecten, voorzitter commissie Welstand en Monumenten Amsterdam en bestuurslid BNA.

Prijsuitreiking op VKG Architectuurdag

De winnaars worden op 3 december bekendgemaakt tijdens de VKG Architectuurdag in het Louwman Museum in Den Haag. Het evenement wordt samen met het tijdschrift de Architect georganiseerd. Vooraf bepaalt het publiek welk project winnaar is in de categorie VKG Publieksprijs.

Reageer op dit artikel