nieuws

NDSM-Kraan op zijn plaats

Architectuur

Na 2,5 jaar sleutelen, passen en meten begint vandaag de opbouw van de Rijksmonumentale NDSM werfkraan op de gelijknamige werf schuin tegenover het Centraal Station aan het IJ. Na de opbouw gaat de kraan door het leven als het Faralda NDSM Kraanhotel Amsterdam waarin toekomstige gasten kunnen kiezen uit drie exclusieve designsuites, de Mystic-, de Free Spirit- en Secretsuite om te overnachten.

NDSM-Kraan op zijn plaats

In het nieuwe Faralda NDSM Kraanhotel is de voormalige machinekamer volledig gerestaureerd en getransformeerd tot luxueuze kamer. Daarboven en eronder komen twee nieuwe roodkleurige suites te hangen. Bij de renovatie is veel staal gebruikt als verwijzing naar de industriële oorsprong van het monument. 

 Kraan_2 

Als extra belevenis komt bovenop de kraan, op 50 meter hoogte, een jacuzzi in de buitenlucht. Iets minder hoog maar toch behoorlijk is de nieuwe TV Studio op 10 meter hoog. Van hieruit zullen spraakmakende evenementen worden georganiseerd.

Reageer op dit artikel