nieuws

Miniatuur architectuur

Architectuur

Geïnspireerd door de poppenhuizen die architect Edward Lutyens ontwierp voor de Britse koningin Mary in de jaren twintig, vroeg ontwikkelaar Cathedral Group aan twintig architecten en ontwerpers om samen met kunstenaars een poppenhuis te ontwerpen voor de 21e eeuw. Door een traditioneel speelgoed te gebruiken wil de ontwikkelaar laten zien wat er tegenwoordig op het gebied van architectuur, design, kunst en ambacht speelt.

Miniatuur architectuur

De poppenhuizen worden geveild en de opbrengsten gaan naar KIDS, een liefdadigheidsinstelling die gehandicapte kinderen en hun families helpt.

De architecten die zijn gevraagd voor het project A Doll’s House lieten hun creativiteit de vrije loop: onder de poppenhuizen bevinden zich een door Elvis geïnspireerde boomhut, krabbenscharen in een papieren theater en een Deense speelplaats. Elk poppenhuis bevat tenminste een element dat het leven voor een kind met een handicap gemakkelijker maakt.

Poppenhuis ontworpen door Amodels.

De Cathedral Group vroeg voornamelijk Britse architecten en kunstenaars zoals Zaha Hadid, ShedKM, Guy Hollaway, Amanda Levete, FAT en David Adjaye, maar ook enkele Amerikaanse architecten als RAAD’s architects, die de LowLine ontworpen in New York.

Op 11 november worden de huizen geveild in Bonhams in Londen. Doel is tenminste honderdduizend pond op te halen voor KIDS.

Poppenhuis ontworpen door David Adjaye.

  Bekijk alle inzendingen hier.

Reageer op dit artikel