nieuws

Drijvend badhuis verwarmt winters Berlijn

Architectuur

In de zomer van 2005 begon een team onder leiding van Thomas Freiwald van Wilk Salinas Architekten aan de realisatie van een drijvend zwembad, The Bathing House, in Berlijn. In de eerste winter kreeg de constructie, opgebouwd uit membranen die het interieur in drie stukken verdelen, een winterdak. De delen zijn onderling met elkaar verbonden door ‘dozen’ met daarin sanitaire voorzieningen.

Drijvend badhuis verwarmt winters Berlijn

 

De transparante materialen zijn een verwijzing naar de omgeving. De ruimte tussen de voorgenoemde membranen is gevuld met lucht. Daardoor wordt de lucht op een aangename temperatuur van 25 graden Celsius gehouden, zelfs als het buiten erg koud is.

Om de kosten van de bouw te minimaliseren zijn er alleen standaard materialen gebruikt. De afwerking is zo simpel mogelijk gehouden. Om snel te kunnen bouwen was ook de assemblage zo ongecompliceerd als hij kon zijn. De hele constructie kan worden opgebouwd en afgebroken zonder kraan. In de zomer kunnen de onderdelen worden opgeslagen of ergens anders opgezet worden.

Bron: Architectura.be

Reageer op dit artikel