nieuws

diederendirrix architecten ontwerpt raadhuis Krimpen aan den IJssel

Architectuur

diederendirrix heeft in een Design, Build & Maintain-team het winnende ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van het Raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Het team naast diederendirrix architecten bestaat uit Martens, Imtech en Buro Lubbers. Samen maakten zij in drie maanden tijd het door de gemeente verlangde ontwerp.

diederendirrix architecten ontwerpt raadhuis Krimpen aan den IJssel

Het nieuwe ontwerp van diederendirrix maakt gebruik van de bestaande fundering waarop een lichtgewicht en volledig demontabel nieuw gebouw wordt gerealiseerd. Door hergebruik van de markante positie in het water en behoud van de oorspronkelijke contour is met een nieuw architectonisch idioom een herkenbaar en stijlvol eigentijds gebouw gemaakt.

Behalve de gemeente gaat ook de Rabobank Krimpenerwaard zich vestigen in het gebouw. Dankzij slimme engineering is de nieuwbouw energieneutraal en scoort het goed in de GPR methodiek door strategisch hergebruik, duurzame energie opwekking en het gebruik van C2C materiaaltoepassingen. 

Samen met ontwerppartners Advies- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies van de Laar en Nelissen ingenieursbureau (bouwfysica) wordt het ontwerp komende maanden gereed gemaakt voor uitvoering.

Bron: Diederendirrix

Reageer op dit artikel