nieuws

Conservenfabriek Tieleman & Dros herontwikkeld door particulieren

Architectuur

De Leidse conservenfabriek Tieleman & Dros wordt herontwikkeld door particulieren. De uit een tiental particulieren bestaande Bouwgroep Woonfabriek Leiden verwacht 16 woningen te kunnen realiseren in de oude fabriek. De groep zoekt nog een aantal enthousiaste medebewoners.

Conservenfabriek Tieleman & Dros herontwikkeld door particulieren

 

In de plannen is tot nu toe aandacht besteed aan de financiële haalbaarheid, het te volgen proces en het behoud van historische waarden, zowel binnen in de woning als aan de buitenkant. Nu moeten de ideeën voor het fabrieksterrein en de eigen woningen worden uitgewerkt. Per gezin wordt een eigen invulling gegeven aan de binnenkant van het industriële fabriekscasco of de nog te bouwen woning op de vrije kavels.

 

De bouwgroep wordt ondersteund door GAAGA architecten, aannemer Vink Bouw Nieuwkoop en OntwerpJeWoning.

Opgelucht

De gemeente Leiden kocht het gebouw aan de Middelstegracht in 2005 om er een sloop-nieuwbouw ontwikkeling te realiseren. Toen de investeerder wegviel heeft de zij gezocht naar een nieuwe bestemming. Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening en Binnenstad): “Wie weet is Tieleman Dros nog maar het begin en besluiten we meer panden op deze manier een tweede leven te geven.”

Reageer op dit artikel