nieuws

Binnenkomen in de bieb: het Sir Albert Hotel

Architectuur

Naar het nieuwe hotel van de eigenaren van Park Hotel en Momo met daarbij een Aziatisch restaurant, werd in Amsterdam reikhalzend uitgekeken. Restaurant Izakaya en het Sir Albert Hotel zijn gevestigd in een voormalige diamantfabriek, vlakbij de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Het Israëlische architectenbureau Baranowitz Kronenberg Architecture vormde het om tot onderkomen voor de eigentijdse kosmopoliet.

Binnenkomen in de bieb: het Sir Albert Hotel

De internationale hotelketen liet communicatiebureau KesselsKramer een concept bedenken. Resultaat is dat ieder hotel ontstaat vanuit de identiteit van een fictief persoon. Sir Albert ontleent zijn naam aan de nabijgelegen Albert Cuypstraat en is een ultieme gastheer. Quote uit het Sir-book: “Een moderne aristocraat, maar wel iemand die down to earth is. Hij weet wat mensen bezighoudt. Als je in het hotel komt, moet je zijn persoon voelen in product en de persoonlijke service.”

Het hotel is vormgegeven als de woning van Sir Albert en dat betekent ook dat je niet in een strakke hotellobby binnenkomt, maar in de bibliotheek ‘The Study’.

Architecten Irene Kronenberg en Alon Baranowitz van BK Architecture zochten voor het interieur naar een vormentaal die aansluit bij de persoonlijkheid van een progressieve, innovatieve selfmade man. Zo vindt men in het interieur een reeks aan natuurlijke, robuuste materialen, luxe stoffen, een eclectische mix aan meubelen van onder meer Baxter, Cecotti en Maxalto.

Lees meer in de Architect van oktober 2013.

 

Reageer op dit artikel