nieuws

Ede krijgt World Food Center

Architectuur

Aan de oostkant van Ede komt binnen vier jaar het nieuwe World Food Center, tenminste als het aan de initiatiefnemers ligt. Het eivormige gebouw moet het visitekaartje worden van de Nederlandse Agro & Food en Tuinbouw. Een ambitiedocument is gemaakt door Grounds Landschap en Stedenbouw.

Ede krijgt World Food Center

Het World Food Center wordt een experience center voor Food met een iconische architectuur. In het gebouw kan worden kennisgemaakt met de manier waarop 9 miljard mensen zich voeden, wat de herkomst is van ons voedsel en de invloed van voedsel op gezondheid.

 World Food Center 

Het kenmerkende gebouw, in de vorm van een ei, symbool voor nieuw leven, komt bij station Ede-Wageningen dat volledig wordt vernieuwd. Het centrum is een initiatief van Stichting World Food Centers. De locatie is aangeboden door de gemeente Ede, onderdeel van een consortium dat verder bestaat uit de gemeente Wageningen, de regio FoodValley, stichting FoodValley, de provincie Gelderland, ontwikkelingsmaatschappij Oost en de Universiteit van Wageningen.

De komende tijd werken alle betrokken partijen aan de uitwerking en haalbaarheid van het plan.

Reageer op dit artikel