nieuws

Digitale kaart Waag Society toont leeftijd gebouwen

Architectuur

Bert Spaan, developer bij Waag Society, maakte in het kader van het Europese Smart CitySDK-project een kaart waarop alle 9.866.539 gebouwen van Nederland te zien zijn, ingekleurd naar de tijd waarin deze zijn gebouwd. Dat levert een nieuw beeld van Nederland op, dat bijvoorbeeld laat zien of steden en wijken jong of oud zijn. Volgens Waag is de visualisatie een mooi voorbeeld wat het aan elkaar knopen van open data kan opleveren.

Digitale kaart Waag Society toont leeftijd gebouwen

De data voor de kaart komt uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG), waarin de gemeentelijke basisgegevens van alle gebouwen en adressen in Nederland zijn verzameld.
Deze data zijn niet altijd volledig of up-to-date, zo hebben alle oude gebouwen in Amsterdam bouwjaar 1005. Eventuele fouten en omissies kunnen worden gemeld aan het Kadaster en Waag Society hoopt dat dit een crowdsourced kaart kan worden.

De visualisatie is volgens Waag Society een mooi voorbeeld wat het aan elkaar knopen van open data kan opleveren.

 
Op de kaart van Haarlem licht de oude binnenstad mooi op. 

Lees meer op Waag.org

 

Reageer op dit artikel