nieuws

Concrete ontwerpt Kauwgomballenfabriek-hotel

Architectuur

In opdracht van ontwikkelaar Lingotto, die al eerder een verzamelgebouw met creatieve bedrijven op het voormalige Maple Leaf-terrein in Overamstel realiseerde, ontwerpt Concrete Architectural Associates op hetzelfde terrein het KauwgomBallenFabriek-hotel in Amsterdam. Naar verwachting zal het hotel in 2015 worden opgeleverd.

Concrete ontwerpt Kauwgomballenfabriek-hotel

Voor het driesterrenhotel met 256 kamers ontwierp Concrete een 65 meter hoog, rank, zilverkleurig stalen gebouw. De publieke ruimtes richten zich zowel op hotelgasten als op buurtbewoners en andere bezoekers. De publieke gebieden faciliteren werk, ontmoeten, ontspannen en verblijven. Het hotel dankt haar naam aan de tegenoverliggende Kauwgomballenfabriek, een creatieve broedplaats ontwikkeld door Lingotto.

Een landschap van verschillende verdiepingen verbindt het publieke deel met de hotelruimtes: verschillende lounge- en zitgelegenheden, een bibliotheek, bar, restaurant en vergaderfaciliteiten, terrassen en een dakterras.

 

Reageer op dit artikel