nieuws

Campus Hoogvliet WAA bijna opgeleverd

Architectuur

Wiel Arets Architects (WAA) levert binnenkort de Campus Hoogvliet op, het nieuwe scholencomplex voor de deelgemeente Hoogvliet. De Campus, ontworpen in opdracht van Woonbron, wordt het nieuwe hart voor wonen, werken en leren voor de deelgemeente Hoogvliet, een plek waar onderwijs en vrijetijdsbesteding bij elkaar komen. Jongeren kunnen hier op één plek leren, leven, werken en wonen.

Campus Hoogvliet WAA bijna opgeleverd

Hoogvliet, gelegen aan de zuidkant van Rotterdam, wordt gekarakteriseerd door midden 20e-eeuwse woningbouw. De nieuwe Campus Hoogvliet wil proberen de sociale en culturele uitwisseling van het gesloopte, vroegere dorp, te herstellen.

Het project bestaat uit zes afzonderlijke gebouwen, die allemaal via een buitenterras zijn verbonden met de uitgestrekte publieke ruimte van de campus. Alle terrassen zijn omringd door een translucent glazen hek dat even groot is als de begane grondverdieping van elk gebouw. Poorten in de ‘hekken’ bieden toegang tot de terrassen.

Volgens het persbericht komen op de Campus “de ambities van meerdere partijen samen”. De Campus biedt niet alleen ruimte voor wonen en onderwijs, maar ook voor sport, cultuur, stages en werk. Overdag, s’ avonds en in het weekend moet de Campus Hoogvliet een bruisend centrum voor jongeren zijn.

In de zes gebouwen zullen een drietal scholengemeenschappen zich vestigen: ROC Zadkine, Einstein Lyceum en Penta College CSG. De resterende gebouwen zullen dienst doen als Sportgebouw, Woongebouw en Artstudio (kunst en cultuur) . Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau Wiel Arets, in samenwerking met constructeur ABT en installatieadviseur WRI.

Reageer op dit artikel