nieuws

Bouw Spuiforum Den Haag valt 60 miljoen euro duurder uit

Architectuur

De Haagse Stadspartij is ervan overtuigd dat het Spuiforum uiteindelijk ruim zestig miljoen euro duurder zal worden dan nu gepland. Het cultuurpaleis gaat geen 181,1 miljoen euro kosten zoals het stadsbestuur heeft beloofd, maar bijna een kwart miljard. De partij baseert zich op een second opinion over de kosten van het Spuiforum door het bedrijf BBN Adviseurs. Volgens fractievoorzitter Joris Wijsmuller heeft dit nieuwe inzicht vergaande consequenties voor het project. “Doorgaan is onverantwoord.”

Bouw Spuiforum Den Haag valt 60 miljoen euro duurder uit

De Haagse gemeenteraad besloot in juli 181 miljoen te reserveren voor sloop en nieuwbouw of renovatie van de theaters aan het Spuiplein. In het rapport laat BBN Adviseurs zien dat het bouwplan voor het Spuiforum nog tal van logistieke problemen kent, die allen voor een kostenoverschrijding zouden zorgen. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller: “Iedereen weet dat bij een dergelijk project de kosten meestal uit de hand lopen. Maar dat nu al blijkt dat het maar liefst 61 miljoen euro duurder wordt, had ik niet verwacht.”

In het nieuwe cultuurpaleis op het Spuiplein moeten het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium worden ondergebracht. Binnenkort praat de gemeenteraad over de plannen voor sloop of een alternatief plan dat uitgaat van renovatie. Een definitief besluit wordt op 31 oktober genomen in de gemeenteraadsvergadering.

Reageer op dit artikel