nieuws

Bezuinigingen treffen Architectuur Lokaal

Architectuur

Architectuur Lokaal krijgt nul op het rekest van het ministerie van Economische Zaken bij een verzoek om financiële steun. Dat schrijft minister Kamp (economische zaken) aan de Tweede Kamer.

Bezuinigingen treffen Architectuur Lokaal

 

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W) blies eerder een bijdrage van 150.000 euro af, en nu geeft ook minister Kamp niet thuis. Een kenniscentrum voor aanbesteden voor een specifieke branche is niet nodig vindt hij. Door het financiële gat dat hiermee ontstaat, komt de doorontwikkeling van onder andere Kompas Light en het steunpunt architectuuropdrachten onder druk te staan.

“Ons werk wordt gewaardeerd”, reageert Cilly Jansen, directeur van Architectuur Lokaal op de brief. “Niet alleen architecten hebben hier wat aan, het systeem is bouwbreed van belang.” Zowel de ministeries OC&W, Infrastructuur en Milieu en EZ zijn geldschieter. “Het probleem ligt overal en overal tussen. Er zijn veel departementen betrokken, daardoor is niemand probleemeigenaar. We worden gewaardeerd, maar de afgelopen jaren is veel veranderd in Rijksbeleid.” Het is niet zo dat het eind nu in zicht is voor Architectuur Lokaal. “Maar de basis moet wel onderhouden worden”, geeft Jansen toe. “Dat staat nu onder druk.”

Bron: Cobouw.nl

Reageer op dit artikel