nieuws

Agendatip – Slotbijeenkomst SWEETS

Architectuur

Komende vrijdag (20 september) is in ARCAM de slotbijeenkomst van het project SWEETS, herbestemming brugwachtershuisjes. Tijdens lezingen worden de uitkomsten van de in de zomer georganiseerde workshops getoond en besproken.

Agendatip – Slotbijeenkomst SWEETS

 

 

Onder leiding van space&matter en Beate Labuhn studeerde studenten op de herbestemming van kleinschalig vastgoed. De workshops gingen vooral in op de verschillende visies op herbestemming. Hoe ziet een ontwerp eruit als je het bestaande als uitgangspunt neemt en hoe ziet een getransformeerd brugwachtershuisje eruit als je dat niet doet?

Met diverse deskundigen en het publiek wordt vervolgens ingegaan op de herbestemming van de huisjes. Welke verschillende houdingen bestaan er ten opzichte van transformatie? Hoe transformeer je een huisje en hoe ontwerp je voor een ensemble van huisjes?

Ter afsluiting is er een discussie met onder meer: Suzanne Oxenaar (Lloyd Hotel), Leen Eelman (Erfgoedvereniging Heemschut), Hans Boonstra en Han van de Zanden (Monumenten & Archeologie), Marieke Kuipers (TU Delft en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), Suzanne Fischer (onderzoekster historische bouwmaterialen) en Simone Rots (CRIMSON).

Debat & finissage SWEETS

ARCAM, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam. 20 september 2013. Aanvang 13.00 uur.
Aanmelden via arcam@arcam.nl De toegang is gratis.

Reageer op dit artikel