nieuws

Ondergrondse wolkenkrabber in Mexico

Architectuur

De Earthscraper in Mexico City, ontworpen door BNKR Arquitectura, is het tegengestelde van een wolkenkrabber. Wolkenkrabbers hebben een slecht imago door hun vervuilende capaciteit. De Earthscraper daarentegen houdt pleinen in stand, evenals de bestaande hiërarchie van de gebouwen eromheen.

Ondergrondse wolkenkrabber in Mexico

 

Het historische centrum van Mexico City bestaat uit verschillende lagen van steden bovenop elkaar geplaatst. Zo bouwden eerst de Azteken hun grotere piramides omheen eerdere, kleinere piramides en niet op een volledig nieuwe locatie.

 Ondergrondse wolkenkrabber Mexico 

De Spanjaarden die vervolgens de Azteken verdreven bouwden hun tempels op de piramides. Uiteindelijk was hun gehele koloniale stad gebouwd bovenop de oude stad van de Azteken. In de 20ste eeuw werden vele zulke gebouwen vernietigd en nieuwe gebouwen op hun bestaande historische funderingen opgericht.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel