nieuws

Herbestemming margarinefabriek Zoetermeer

Architectuur

Een voormalige margarinefabriek in Zoetermeer wordt door de Coare Group uit Amsterdam verbouwd tot Dutch Innovation Factory, een innovatiefabriek voor onderwijs en ondernemers. De transformatie moet in november gereed zijn. Opdrachtgever is Dalhem Realty IV. Het pand wordt betrokken door diverse ICT-bedrijven en de Academie voor ICT en Media van de Haagse Hogeschool.

Herbestemming margarinefabriek Zoetermeer

 

De in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwde fabriek produceerde het bekende margarinemerk Leeuwenzegel. Na het beëindigen van de productie is het pand eind jaren 90 verworven door Dalhem en werden de kantoor- en bedrijfsruimtes verhuurd. Samen de gemeente Zoetermeer, de Haagse Hogeschool en het bedrijfsleven is nu gekozen voor een vernieuwend concept: de Innovatiefabriek. Circa 400 studenten en (ICT)bedrijven worden onder één dak gevestigd en gaan kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.

De Coare Group maakte het ontwerp voor de Innovatiefabriek en kreeg tevens de opdracht voor de realisatie van circa 4000 vierkante meter. Het pand biedt in totaal 10.000 vierkante meter ruimte voor innovatieve activiteiten. Ook is nog eens 8.000 vierkante meter aan andersoortige ruimtes (hallen, opslag) beschikbaar. Kenmerkende elementen als bijvoorbeeld oude olievaten blijven op een in het oog springende manier in het gebouw gehandhaafd en verwijzen naar het verleden als margarinefabriek.

In het pand komen ook een grand café, auditorium, expertise- en onderzoekscentrum, flexplekken en vergaderruimtes. 

Reageer op dit artikel