nieuws

Eerste namen invulling Klokgebouw DDW bekend

Architectuur

Drie van de vier ruimtes in het Klokgebouw krijgen tijdens de Dutch Design Week van artdirectors Organisation in Design (OiD) een volledig herziene invulling en opzet. Inmiddels zijn de eerste deelnemers bekend. Ontwerpers, collectieven, studio’s, labels en aan design gerelateerde bedrijven en culturele instituten die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen één week extra om dat alsnog te doen

Eerste namen invulling Klokgebouw DDW bekend

 

Ontwerpers en studio’s als Studio Makkink & Bey, Van Eijk & Van der Lubbe, Smool by Robert Bronwasser en Floris Hovers hebben hun deelname inmiddels bevestigd. Zo ook labels als Republic of Fritz Hansen en Gispen Today. Daarnaast treden in het Klokgebouw ook sprekers op, waaronder ambassadeurs Piet Hein Eek en Daan Roosegaarde.

Margriet Vollenberg van OiD: ‘We zijn blij met jonge talenten als Jeroen van Loon, die ons de keerzijde van sociale media laat zien. Maar ook met het Taiwanese QisDesign, dat een installatie toont waarin innovatie en technologie centraal staan. Andere voorbeelden zijn productontwerper Jólan van der Wiel, die met modeontwerpster Iris van Herpen een magnetische jurk ontwikkelde. En het nieuwe project van het Zuiderzeemuseum in samenwerking met Studio Glithero.’

Inschrijven

Officieel is de inschrijftermijn voor DDW sinds 1 augustus gesloten. Vanwege de vernieuwde opzet krijgen alle potentiële deelnemers nog tot uiterlijk donderdag 15 augustus de kans zich online aan te melden. Ga voor meer informatie en voor inschrijving naar de website van DDW.

De twaalfde editie van DDW vindt plaats in Eindhoven van 19 t/m 27 oktober 2013.

 

Reageer op dit artikel