nieuws

Druk met de bouw van de Belval campus

Architectuur

De bouwwerkzaamheden voor de Belval campus zijn in volle gang. Luxemburg probeert zijn staalregio te transformeren tot een wetenschapshub. Belval wordt een kenniscentrum op 20 kilometer afstand van de stad Luxemburg met een universiteit, staatsarchief, rockhal, sportfaciliteiten en andere openbare voorzieningen. Het masterplan voor dit terrein is ontworpen door Jo Coenen samen met Buro Lubbers. Zij wonnen in 2004 de ontwerpwedstrijd van opdrachtgever Agora.

Druk met de bouw van de Belval campus

Het masterplan wordt gefaseerd uitgevoerd. De rockhal, het rode gebouw, het winkelcentrum en de faculteit voor biomedische wetenschappen zijn al voltooid en het nieuwe station, ontworpen door architect Jim Clemes, is ook in gebruik genomen.

Men is nu bezig met het bouwen van andere faculteiten zodat Belval een echte universiteitscampus krijgt. De faculteiten zitten nu namelijk door Luxemburg verspreid. Eind 2014 moeten de overige faculteiten in gebruik worden genomen. Hoe het gebied eruit zal zien na de voltooiing van het plan is in het bijgevoegde filmpje te zien.

 

Reageer op dit artikel