nieuws

Zaha Hadid koopt Design Museum London

Architectuur

Met private financiële hulp heeft de Engelse architect Zaha Hadid het Design Museum in Londen verworven. De Engelse website Building Design die het nieuws vanochtend bracht, berichtte enkele weken geleden al dat zij het meest succesvolle bod had uitgebracht.

Zaha Hadid koopt Design Museum London

 

De nieuwe locatie in Shad Thames in Southwark was in de etalage gezet door de eigenaar, de Conran Foundation. De verkoop loopt vooruit op de verhuizing van het museum naar haar nieuwe locatie in de Docklands.

Zak met geld

Hoeveel geld Hadid heeft moeten neertellen voor het museum is niet bekendgemaakt. Building Design stelt dat de prijs ergens tussen 4 en 7 miljoen Britse pond moet liggen.

Realisatie Commonwealth Institute veiliggesteld

Met de opbrengsten van de verkoop kan de financiering van het 80 miljoen pond kostende gebouw in het door RMJM ontworpen Commonwealth Institute in Kensington worden veiliggesteld. John Pawson ontwerpt het interieur, terwijl OMA plannen maakt voor de omliggende woonbebouwing.

Verhuizing

Naar verwachting zal het bureau van Hadid zijn huidige kantoor aan de Bowling Green Lane in Clerkenwell verlaten en intrekken bij het Design Museum. Het uit de jaren vijftig daterende gebouw deed ooit dienst als bananenpakhuis. Met een tentoonstellingsruimte over twee verdiepingen en een restaurant op de eerste verdieping heeft het toekomstige museum drie keer zoveel ruimte als het huidige tot zijn beschikking. Naar verwachting zal het 500.000 bezoekers per jaar trekken.

De opening is voorzien in 2015.

 

Reageer op dit artikel