nieuws

Agendatip: Monument Mondriaan

Architectuur

In Nederland bestaat er slechts één monument voor Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis wil hier verandering in brengen. Van 8 september 2013 tot en met 12 januari 2014 houdt de organisatie de tentoonstelling ‘Monument Mondriaan’. Hierin worden drie ontwerpen gepresenteerd waarop het publiek tijdens het bezoek kan stemmen. Zo hebben de bezoekers medezeggenschap bij de uitvoering van het monument in het centrum van Amersfoort.

Agendatip: Monument Mondriaan

Drie kunstenaars, Paul de Reus, Andrei Roiter en Frank Halmans, zijn door een commissie geselecteerd om een ontwerp voor een monument te maken. In het ontwerp moeten de eerste acht levensjaren van Piet Mondriaan (1872-1880) centraal staan; de jaren dat Piet Mondriaan in Amersfoort woonde.

Het publiek kan tijdens het bezoek aan het Mondriaanhuis stemmen op zijn/haar favoriete ontwerp. Dit zal leiden tot een winnend ontwerp dat zal worden uitgevoerd nabij het Mondriaanhuis. 

Monument Mondriaan

8 september 2013 tot en met 12 januari 2014, Mondriaanhuis, Amersfoort.
dinsdag t/m vrijdag   11.00 – 17.00 uur
zaterdag-zondag     12.00 – 17.00 uur

 

Reageer op dit artikel