nieuws

Architecten pitchen op Transformatieplein Provada

Architectuur

Hoe kunnen architecten een bijdrage leveren aan een duurzaam gebouwde ruimtelijke omgeving? Onder andere door hun kennis, skills en creativiteit in te zetten voor het bestrijden van leegstand. Vandaag pitchen drie architecten op het pas geopende Transformatieplein hun plannen voor drie leegstaande objecten.

Architecten pitchen op Transformatieplein Provada

Het initiatief van de Architect, Cobouw en Vastgoedmarkt om beleggers met kansrijk maar leegstaand vastgoed in contact te brengen met creatieve partners, leverde 10 samenwerkingsverbanden op. Je kunt ze allemaal bekijken op Transformatieplein.

Deelnemende architecten

Voor de leegstaande gebouwen Dongencentrale in Geertruidenberg, het kantoorgebouw aan de Schuttevaerweg in Rotterdam en de Sint Catharinakerk in Heusden pitchen vandaag Op ten Noort Blijdenstein, Jade architecten, Fokkema & Partners architecten en Renium/A12 architecten plannen voor herbestemming.

Vervolgens geeft het ‘expert board’ feedback. In deze raad zitten Sylvia Pijnenborg van Stichting BOEi, Piet Jonkers van kerkbestuur Bisdom Den Bosch; Joyce Snepvangers (Merin), Michael Hesp van Jones Lang LaSalle, Robert van Ieperen van Fakton en Cobouw-hoofdredacteur Rogier Rijkers.

 

Tijdens de Provada in de RAI in Amsterdam worden de plannen gepresenteerd en na de beurs worden de beste ideeën bekend gemaakt. De belegger gaat verder in gesprek met aandrager van het beste concept over eventuele realisatie.

Beleggers en architecten bij elkaar

Het Transformatieplein is bedoeld voor beleggers, architectenbureaus, adviesbureaus, aannemers, ingenieursbureaus, gemeentes en financiers. Op de Provada worden ze in contact gebracht met architecten en andere creatieve partners die leegstaande gebouwen kunnen transformeren zodat ze weer succesvol geëxploiteerd kunnen worden. Zo brengt het Transformatieplein beleggers en architecten bij elkaar.

Het aanmelden van kansrijk, leegstaand vastgoed kan ook na de Provada. De bouwtitels volgen we het traject van de transformaties op de voet en blijven actief om marktpartijen aan elkaar te binden.

 
Voor de transformatie van kantoorgebouw Schuttevaer in de Rotterdamse Spaanse Polder presenteert Fokkema Partners vandaag op de Provada een plan.

Reageer op dit artikel