nieuws

Agendatip: overzichtsexpositie bOb van Reeth Brussel

Architectuur

In het BOZAR ARCHITECTURE/A+ in Brussel start op 13 juni een overzichtsexpositie van de Belgische architect bOb van Reeth. De tentoonstelling blikt terug op het leven van de zeventigjarige architect die awg architecten oprichtte. Niet alleen de hoogtepunten zullen worden getoond, maar ook minder bekende en onuitgevoerde wedstrijdprojecten.

Agendatip: overzichtsexpositie bOb van Reeth Brussel

Bekende gebouwen van bOb van Reeth zijn onder andere de Woning Botte in Mechelen en het Huis van Roosmalen. Hij richtte in 1972 awg architecten op en naast ontwerpen zorgde hij er voor dat architectuur op de Belgische politieke agenda kwam. Ook was hij docent in Gent, Delft, Tilburg en Antwerpen. Van 1999 tot 2005 vervulde hij, als eerste, de rol van Vlaams bouwmeester, waarmee hij de openbare bouwcultuur in Vlaanderen in het leven heeft geroepen.

Ingrepen publiek en privaat domein

In de tentoonstelling willen de curatoren Bart Verschaffel en Christophe Van Gerrewey voornamelijk de architectuur- en ontwerpbenadering van Van Reeth tonen. Dit gebeurt aan de hand van een reeks principes, technieken en voorkeuren waarmee de architect in het publieke en private domein ingrijpt. Aan de hand van 75 uitgekozen ontwerpen wordt de aanpak van de architect getoond.

Naast een tentoonstelling word er een catalogus van het werk van Van Reeth gepubliceerd, genaamd bOb van Reeth – Architect. Hierin zijn veertig van zijn bekendste ontwerpen uitgelicht. De tentoonstelling is te zien vanaf dertien juni tot acht augustus in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Reageer op dit artikel