nieuws

Ontwerpwedstrijd Van Alen Institute New York

Architectuur

Het Van Alen Institute in New York heeft een internationale architectuurwedstrijd uitgeschreven voor jonge architecten. Het instituut, momenteel gehuisvest op de zesde verdieping in Manhattan, is op zoek naar een onderkomen op de begane grond van waaruit de diverse activiteiten en evenementen kunnen worden aangestuurd.

Ontwerpwedstrijd Van Alen Institute New York

 

De prijsvraag staat open voor aankomende ontwerpers, maximaal tien jaar van school, om gedurfde visies voor een lichte, flexibele ruimte op de begane grond in te zenden. Hier moeten tentoonstellingen, kantoorruimte en een bestaande boekhandel een platform krijgen.

Inzenden kan tot 13 juni. De jury wijst uit de inzenden drie ontwerpen aan die doorgaan naar een tweede ronde. In deze tweede ronde kunnen zij in een periode van drie weken en met behulp van een toelage hun plannen verder uitwerken. Op 4 september worden de ontwerpen van de finalisten onthuld waarna op 12 september de winnaar wordt aangewezen. De winnaar krijgt vier maanden de tijd om het ontwerp te voltooien. De bouw start naar verwachting in de winter van 2013.

Meer informatie over inzenden en voorwaarden

Reageer op dit artikel