nieuws

Nanne de Ru nieuwe directeur van The Berlage

Architectuur

De raad van bestuur van The Berlage, Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design, voorgezeten door Prof. ir. Karin Laglas, heeft Nanne de Ru benoemd tot directeur van The Berlage.

Nanne de Ru nieuwe directeur van The Berlage

 

 

 

The Berlage, onderdeel van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft, voorheen het Berlage Instituut, borduurt voort op het educatief en cultureel platform voor onderzoek, ontmoeting en debat dat in 1990 werd opgericht. Het Berlage Instituut werd eerder geleid door Herman Herzberger, Wiel Arets, Alejandro Zaera-Polo en Vedran Mimica. The Berlage biedt een postgraduate master titel, welke dit jaar naar verwachting geaccrediteerd wordt.

Powerhouse Company

Nanne de Ru (1976) is tevens partner van Powerhouse Company met vestigingen in Rotterdam en Kopenhagen. Het werk van het bureau is onder meer onderscheiden met de AM NAi prijs en de Dutch Design Award 2009. Drie projecten waren genomineerd voor de Mies van der Rohe Award. In 2011 heeft De Ru de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten in ontvangst mogen nemen.

De Ru is (gast)docent geweest aan verschillende universiteiten in Europa, zoals de Royal Danish Academy of Fine Arts in Kopenhagen, The Oslo School of Architecture and Design en de TU Delft.

Reageer op dit artikel