nieuws

Laatste hand aan dak Den Haag Centraal

Architectuur

Lang is er aan gewerkt, maar gisteren was het zo ver: station Den Haag Centraal heeft een nieuw dak. Rond half vijf werd het laatste dakdeel, ook wel wybertje genoemd, geplaatst.

Laatste hand aan dak Den Haag Centraal

 

 

Den Haag Centraal krijgt in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw, naar een ontwerp van Benthem Crouwel.  Hierin moet al het Haagse openbaar vervoer bij elkaar komen. Het dak van de hal, die 22 meter hoog is, is gemaakt van glas. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken iedere dag meer dan 190.000 mensen gebruik van het station.

ProRail werkt bij de bouw van het nieuwe station samen met de gemeente Den Haag en de NS. De gemeente Den Haag is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe station. NS draagt zorg voor de verbouwing van winkels en reizigersvoorzieningen in de stationshal.

ANP

Reageer op dit artikel