nieuws

Grootste hindoetempel van Europa in Den Haag

Architectuur

Wethouder Marnix Norder liet het per twitter weten. De grootste hindoetempel van Europa wordt gebouwd. De initiatiefnemers van het zogeheten Mandir Park achter station Holland Spoor hebben een bouwaanvraag ingediend.

Grootste hindoetempel van Europa in Den Haag

In de grote tempel in het Laakhavengebied krijgen de drie religieuze stromingen binnen het hindoeïsme elk hun eigen mandir (tempel). Daarnaast komen er ook commerciële ruimtes voor evenementen en feesten. De drie mandirs worden straks geflankeerd door twee woontorens.

In de drie gebedsruimten kunnen straks vier- tot zeshonderd mensen. En als de wanden tussen de drie commerciële zalen worden weggeschoven heeft de Haagse hindoe gemeenschap een evenementenzaal met een capaciteit van ongeveer duizend bezoekers.

Reageer op dit artikel