nieuws

Ontwerpen centrumplein Emmen in de maak

Architectuur

De gemeente Emmen heeft drie bureaus aangewezen om een ontwerp te maken voor het toekomstige centrumplein. Lola Landscape uit Rotterdam, Niek Roozen uit Weesp en het Duitse Latz und Partner, Kranzberg, Duisburg Londen, gaan de komende maand hun ideeën voor het plein uitwerken. Na oplevering moet het plein het nieuwe dierenpark en theater met winkelcentrum De Weiert met elkaar verbinden.

Ontwerpen centrumplein Emmen in de maak

 

Eind maart presenteren de bureaus hun schetsen aan een jury. Die bestaat onder meer uit de wethouders Ton Sleeking (PvdA), Bouke Durk Wilms (CDA), Nynke Houwing (VVD) en de directeur van het Emmer dierenpark Frankwin van Beers.

De inwoners van Emmen worden betrokken bij de ontwerpen. Het is nog niet bekend op welke manier. Eind augustus presenteert de winnaar het definitieve ontwerp voor het centrumplein.  

Reageer op dit artikel