nieuws

Fiets als redder van steden

Architectuur

Hij is een tijdje weggeweest in het stadsbeeld maar de laatste tijd duikt de fiets weer regelmatig op als redder van onze op westerse leest geschoeide steden.

Fiets als redder van steden

 

 

 

 

Deze renaissance gaat vergezeld van een nieuwe, op Angelsaksische voorbeelden gebaseerde subcultuur die gaat van ‘fixed gear’ en ‘messenger bag’ tot allerlei blogs en ‘fiets & koffie’-bars en die zich vrij gemakkelijk naast onze oudere, functionele fietscultuur nestelt. 

 Stedebouw_Fiets
Foto: Steven Fleming

Volgens de nieuwe fietsevangelisten zijn de fietsmomenten vaak de enige momenten van de dag waarop we gezond bewegen. “Ga niet meer met de auto naar de sportschool, maar exploiteer en faciliteer die momenten”. 

Lees in het artikel van Ernie Mellegers in het januarinummer over de voordelen en nadelen van de fiets en haar relatie tot stedebouw en architectuur.

Reageer op dit artikel