nieuws

Tweede seizoen De Slag om Nederland van start

Architectuur

Het tv-programma De Slag om Nederland begint vanavond aan het tweede seizoen. Makers Roland Duong en Teun van der Keuken starten met een onderzoek naar het cowboygedrag van corporatiedirecteuren, hun ambities en hun salarissen. Tientallen woningbouwcorporaties dreigen om te vallen omdat hun directeuren, vaak met de beste bedoelingen, veel te veel risico’s namen. Vanavond te zien om 20.40 uur op Nederland 2.

Tweede seizoen De Slag om Nederland van start

“Populistische journalistiek met een elitair randje”, zo omschreef de Volkskrant het tv-programma De Slag om Nederland. In het tweede seizoen dat vandaag begint pakken tv-makers Roland Duong en Teun van der Keuken door op de vraag: wie bepalen hoe ons land er uitziet? Vorig jaar stelden ze onder andere kantorenleegstand, de verhouding tussen gemeentes en het bedrijfsleven en plannen voor nieuwe winkelcentra ter discussie. 

Wangedrag woningcorporaties

Het tweede seizoen start met een onderzoek naar het cowboygedrag van corporatiedirecteuren. “Voelden zij zich Masters of the Universe?” vraagt het tv-programma zich af. Verschillende mensen uit de sector komen aan het woord, waaronder de man die verantwoordelijk was voor de aankoop van het stoomschip de SS Rotterdam en daarmee 200 miljoen verlies leed. “Wat was zijn drijfveer? En hoort bij zijn vak – het bouwen en beheren van sociale woningbouw – zo’n vet salaris?” De Slag om Nederland vraagt het aan Diederik Samsom, de leider van de Partij van de Arbeid, dé partij voor volkshuisvesting.

Reageer op dit artikel