nieuws

Stadskantoor Tbilisi, Georgië geopend

Architectuur

Vorige week is in Tbilisi, Georgië het nieuwe stadskantoor geopend. Massimiliano en Doriana Fuksas tekenden voor het ontwerp waarin de centrale bank van Georgië, het ministerie van Energie en het Nationale en Civiele Registerkantoor huisvest.

Stadskantoor Tbilisi, Georgië geopend

 

Het publieke gebouw van 28.000 vierkante meter bestaat uit zeven volumes die uit vier verdiepingen op verschillende niveaus bestaat. De volumes liggen rond een centraal plein dat de kern vormt van het ontwerp van Fuksas. De kantoren worden met elkaar verbonden loopbruggen.

De overkapping bestaat uit elf ‘bloemblaadjes’ die los van het gebouw staan. De bloemblaadjes variëren in afmeting, het grootste blad is bijvoorbeeld 35 meter. Van deze variant zijn er drie nodig om de centrale hal te bedekken. De bloemblaadjes worden ondersteund door stalen kolommen in een zowel van binnen en van buiten zichtbare boomvorm.

Reageer op dit artikel