nieuws

Nieuwe entree en ontvangsthal Jaarbeurs Utrecht

Architectuur

De Jaarbeurs in Utrecht werkt aan een nieuwe ruimte en een nieuwe entree die het gebouw een eigentijds en innovatief gezicht moet geven. Hiervoor is samenwerking gezocht met Liong Lie architecten. Zij maakten het ontwerp voor de Galaxy en de nieuwe Entree.

Nieuwe entree en ontvangsthal Jaarbeurs Utrecht

 

De Galaxy is een ruimte geschikt voor congressen, diners en andere bijeenkomsten. Het richt zich met een groot panoramaraam op het vernieuwde stationsgebied West.

Onder de Galaxy wordt de nieuwe Entree Oost gerealiseerd, een ruim opgezette entreehal, die toegang geeft tot de hallen op de begane grond en de congresruimten – waaronder Media Plaza (eerste deel ontworpen door Sander architecten en tweede deel ontworpen door Liong Lie architecten) – op de eerste verdieping.

 

De Entree verwelkomt de bezoekers van de Jaarbeurs en dient als centrale ontvangstruimte. Tegelijkertijd is de Entree onderdeel van de Centrumboulevard.

De bouw die op zijn vroegst medio 2013 zal starten, vindt volledig op het eigen terrein van Jaarbeurs Utrecht plaats. Ook gaan de activiteiten bij Jaarbeurs Utrecht, zoals beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen tijdens de bouw gewoon door. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels