nieuws

Kerk in Amersfoort klaar voor de toekomst

Architectuur

In Amersfoort is het afgelopen half jaar door Bureau MT gewerkt aan de metamorfose van kerkgebouw De Bron. Een hoger dak, nieuwe gevels en entree moeten de bezoekers van de gefuseerde De Opstandingskerk en De Open Hof naar het nieuwe gebouw terughalen.

Kerk in Amersfoort klaar voor de toekomst

 

 

Het gebouw uit de jaren zeventig voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. In de kerkzaal kwam weinig daglicht binnen, de entree was onopvallend en het (platte) dak was te laag. De akoestiek liet hierdoor veel te wensen over. Het kerkbestuur schakelde de Amersfoortse architect Marco Tavenier van Bureau MT in om het gebouw te voorzien van een nieuw uiterlijk.

Het gebouw heeft een nieuw en hoger dak gekregen waardoor, samen met de nieuwe entree en de gevel,  een lichter en toegankelijker gebouw is ontstaan met een open en uitnodigend karakter.

Reageer op dit artikel