nieuws

Astrup Fearnley Museum Oslo dit weekend open

Architectuur

Dit weekend opent in Oslo het door Renzo Piano ontworpen Astrup Fearnley Museum voor moderne kunst. Het 90 miljoen euro kostende museum beslaat een gebied van 7.000 vierkante meter en ligt op een landtong van het nieuwe kustdistrict van Tjuvholmen. Het wordt omringd door galerieën, restaurants en een hotel.

Astrup Fearnley Museum Oslo dit weekend open

 

Het ontwerp van Piano, gelegen op de oever van de Oslofjord, bestaat uit twee door het water gescheiden helften. Het gebouw is opgebouwd uit hout en voorzien van een dubbel gebogen glazen dak. Het museum heeft een badstrand en een beeldentuin die langs de oevers van de fjord liggen. Renzo Piano maakte eveneens een ontwerp voor een bijbehorende uitkijktoren die uitzicht op Oslo biedt.

De collectie van het museum omvat moderne Noorse werken, maar ook internationaal werk van onder andere Jeff Koons, Damien Hirst, Olafur Eliasson, Richard Prince, Cindy Sherman en Cai Guo-Qiang.

Oslo wil zich met het nieuwe Astrup Fearnley museum en het Operahuis van het Noorse architectenbureau Snøhetta op de internationale architectuurkaart zetten.

Reageer op dit artikel