nieuws

‘V op Shenton’ door UNStudio

Architectuur

UNStudio heeft het ontwerp voor het nieuwe UIC gebouw ‘V op Shenton’ afgerond, dat in het Central Business District in Singapore komt te staan. Het gebouw heeft de vorm van een dubbele toren op een gedeelde plint, bestaande uit een 23 verdiepingen tellend kantoorgebouw en een 53-verdiepingen tellende woontoren.

‘V op Shenton’ door UNStudio

 

 

UNStudio verbindt de torens door vormen en motieven toe te passen uit één familie. Het uit zeshoeken opgebouwde gevelpatroon is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel: de 3D zeshoeken bevatten hoeken en zonweringen die inspelen op de klimatologische omstandigheden in Singapore.

  

Nuttige zeshoeken

Ben van Berkel: “Het patroon omvat vier à vijf verschillende structuren, elk variërend afhankelijk van het programma. De afwisselende panelen geven de gevel diepte, terwijl de volumetrische balkons van de woningen zorgen voor een diepe textuur in het totale volume van het gebouw.”

  

Vanuit de lobby’s en de tuin hoog in het gebouw heeft de gebruiker rondom uitzicht over Singapore.

Reageer op dit artikel